An industrial backdrop provides an inspiring location for this refined, full width extension to an existing triple fronted Victorian. The existing house was demolished beyond the front four rooms and a large 15m wide extension spanned nearly the full width of the site. A palm tree placed in the central Castlemaine stone walled courtyard beside a 12m lap pool provokes a sense of oasis and escape from the industrial context. This residence forms part of a larger development that consists of boutique office suites and apartments that were constructed within the grounds of the previous residence and adjoining warehouse.

This project was later refurbished for a well known Melbourne chef and included a Poggenpohl kitchen, Miele Master refrigeration and Austrian Mafi floors. We also added a large vegetable garden to the roof of the garage and Jack Merlo redesigned the landscaping.

Exterior


Lounge


Kitchen


Dining


Study


Bedroom


Bathroom